Karácsonyi Stressz


Település:
Budapest, 8. kerület

Kategória:
Életmód, Élet

Létrehozva:
2019-12-17 11:03:03

Cikk írója:
Kovács István


Karácsonyi Stressz

Stresszt okozhat a karácsonyi készülődés - Na, ezt idén felejtsd el!

Stresszt okozhat a karácsonyi készülődés - Na, ezt idén felejtsd el!

A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, hogy a karácsony előtti héten még az átlagosnál is stresszesebbnek érezzük magunkat, főleg, hogyha a munkahelyünkön is ekkor van a főszezon... Totál érthető, de ne érezd úgy, hogy ez rossz dolog. A stressz segít, hogy túl éld ezt az egészet! :D A stressz felpörget. A stressz ösztönöz. Ami a lényeg: ne felejtsd el levezetni!

 

Az év végén egyre nagyobb nyomás nehezedik az emberekre az ajándékvásárlás, a karácsonyfa- és díszbeszerzés, valamint a sütés-főzés miatt - mondta Kalmár Hajnalka pszichológus hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy nem szabad összekeverni az ünnepek előtti egészséges izgalmat és a betegségeket, fáradtságot okozó stresszt, amelynek passzív depressziós következményei is vannak.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a legnagyobb káosz abból adódik, ha az emberek túlvállalják magukat, ezért érdemes készíteni egy személyre szabott menetrendet, amely a teherbíró képességhez és nem mások elvárásaihoz van igazítva.

 

Emellett a stressz csökkentése érdekében a karácsonyi bevásárlást olyan napszakra célszerű időzíteni, amikor kisebb a forgalom a boltokban - fűzte hozzá.

Forrás: MTI